Opšte informacije

ČEPRKALOVI REKORDI U NIŠU

admin on 20 Decembra, 2015

Sa plivačkog mitingu „Sveti Nikola“ u Nišu, održanom 19. i 20. decembra, Mihajlo Čeprkalo vratio se sa novim kadetskim rekordom BiH u disciplini 100m delfin(56.37).  On je u kvalifikacijama imao najbolje vrijeme, 56.92 što je bilo i  vrijeme novog rekorda i zlatna medalja za plivače starosne dobi 15 -16 godina.  Taj rekord trajao je samo nekoliko sati, do finalne trke, u kojoj je bio još brži  i stigao za 56.37 i zlatne medalje u apsolutnoj kategoriji. Osim u ovoj disciplini, Mihajlo je plivao i 50m leđno(samo kvalifikacionu trku), postigao drugo vrijeme u kvalifikacijama(29.06) i osvojio zlatnu medalju u svojoj kategoriji, kao i zlatnu medalju i novi kadetski rekord u disciplini 400m mješovito sa vremenom 4.40,24. „Sveti Nikola“ u Nišu donio je Čeprkalu 2 rekorda i tri zlatne medalje.

MIHAJLO NIS

Navedeni uspjesi uslijedili su samo dan nakon izbora najboljeg sportiste Republike Srpske, kojeg je po 61. put organizovao „Glas Srpske“. Mihajlo je zauzeo fantastično drugo mjesto, jedan je od najmlađih  sportista koji je ušao u uži izbor i našao se u društvu odabranih. Njegove rezultate i ovogodišnje uspjehe prepoznao je i stručni žiri. prema čijem je mišljenju Mihajlo Čeprkalo zaslužio i da bude visoko plasiran u ovom izboru. „ Glas Srpske“ objavio je sledeći tekst:

Mihajlo Čeprkalo (plivanje)

Član Akademskog plivačkog kluba “22. april” Mihajlo Čeprkalo dugo će pamtiti ovu godinu. Iako još po godinama nije senior (1999. godište), uspio je da dopliva do dvije olimpijske B norme u disciplinama na 400 i 1.500 metara slobodno. Za sada je jedini plivač iz BiH koji je ostvario normu za nastup u Riju iduće godine. Pored toga, osvojio je dva četvrta mjesta na Olimpijskim igrama mladih (EYOF) te na prvom seniorskom Svjetskom prvenstvu ostavio odličan utisak osvojivši 26. mjesto na 1.500 metara iako je bio najmlađi takmičar. Nastupio je i na Svjetskom prvenstvu za juniore i u trci na 1.500 metara osvojio deseto mjesto. U dosadašnjoj karijeri osvojio je više od 400 medalja, a čak 44 puta oborio je rekorde BiH u raznim disciplinama i kategorijama.

SAJT mihajlo izbor sportiste 2015

Čestitamo Mihajlu na ovom velikom uspjehu i želimo da naredne godine otputuje na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

0 comments
Post a comment

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.